Bamboe snoeien wanneer moet je dit eigenlijk doen?

In het voorjaar of juist na jaar? Dat is toch wel voor vele van ons een vraag. Wanneer de bamboe het beste te snoeien is gaan wij u stap voor stap toelichten om tot een juiste behandeling en snoei moment te komen. Bamboe planten zijn in de meeste gevallen wintervast en behouden het hele jaar door hun mooie licht groene blaadjes.  Tevens is het een zeer sterkte plant en gaat bamboe lang mee om er dus jaren plezier van te hebben moet u ook exact wanneer deze plant te snoeien.

Bamboe snoeien wanneer

In de eerste jaren is het ook niet raadzaam de bamboe te snoeien

Bamboe voor een stijlvolle tuinAls u de bamboe heeft aangeschaft en geplant dan duurt het een aantal jaar voor dat de bamboe echt goed gaat groeien de eerste jaren groeit de bamboe niet snel. Bamboe snoeien wanneer dat doet u in het voorjaar met de volgende kanttekening.

Bamboe snoeien wanneer in het voorjaar schieten de nieuwe scheuten echt letterlijk uit de grond u wacht tot dat deze scheuten ongeveer 50 centimeter hoog zijn. Als de bamboe scheuten ongeveer 150 centimeter zijn moet u ongeveer 10 tot 15 scheuten laten staan en de rest echt snoeien tot op de bodem. De overige scheuten laat u groeien.